Geniet van de voordelen van intelligente systemen voor zonne-energie

Wek uw eigen energie op met een IBC SOLAR oplossing

Zonnepanelen ZORGELOOS MET IBC SOLAR

1

IBC SOLAR PV-systemen zijn een veilige belegging met een gegarandeerd resultaat: Onze partners bieden u op maat gemaakte oplossingen die ongeëvenaard zijn in termen van kwaliteit en besparingspotentieel.

Goede redenen om voor IBC SOLAR te kiezen:

✔ Grotere zekerheid dankzij ruim 39 jaar ervaring in de fotovoltaïk

✔ Betrouwbare rendement door betere product-en servicegaranties

✔ Maximale opbrengst en betrouwbaarheid door Duitse kwaliteit

✔ Locale Expertise door IBC SOLAR Partners

Koppeling Niko en SMA

Ook al bekijk je het nieuws maar met één oog: het zal niemand ontgaan zijn dat er veel aan het veranderen is in de manier waarop de energiefactuur wordt berekend. Naast energie besparen, wordt ook het optimaal benutten van je eigen opgewekte zonne-energie steeds belangrijker om je energiefactuur onder controle te houden. Marktleiders Niko en SMA Solartechnology AG (SMA) slaan de handen in elkaar en bieden samen een oplossing om de energiefactuur te verlagen en zelfconsumptie te automatiseren.

Wegwijs in je verbruik en je productie

2020 was een recordjaar op vlak van nieuwe zonnepaneelinstallaties in Europa. De meesten van deze installaties zijn voorzien van de zonne-energie omvormers van SMA. Om CO2 uitstoot te verminderen wordt er flink ingezet op het optimaal gebruik van dit soort duurzame energiebronnen. Hoe meer je gebruik maakt van je eigen opgewekte zonne-energie, hoe minder je aangewezen bent op het elektriciteitsnet en hoe lager de energiefactuur dus zal uitvallen. “We zijn dan ook heel erg blij met deze samenwerking tussen SMA en Niko,” zegt Jan van Laethem, Managing Director at SMA Benelux. “De combinatie van de inzichten van SMA en de intelligentie van Niko Home Control maakt het mogelijk om zelfconsumptie (ook wel eigenverbruik genoemd) te automatiseren.”
Door het koppelen van de draadloze slimme hub van Niko Home Control aan zowel de digitale meter als de SMA Sunny Boy en Sunny Tripower omvormers, krijg je inzicht in je totale energieverbruik, de productie van je zonnepanelen en je zelfconsumptie. Per gewenste tijdsperiode kan je op die manier zien hoeveel je zonnepanelen hebben opgewekt, hoeveel daarvan naar het net is geïnjecteerd en hoeveel je direct zelf hebt verbruikt. “Via de Niko Home app weet je dus meteen op welke momenten je het beste je vaatwasser start of je elektrische auto kan opladen,” zegt Bart Van Remortel, Product Manager bij Niko. “Daarnaast stuurt het slimme systeem de gebruiker een energie melding wanneer er sprake is van extreem hoog energieverbruik of van injectie van zonne-energie naar het net.”
’s Nachts even uit bed?
Als jij of je partner in het holst van de nacht even uit bed moet, is het fijn om te weten dat je Niko Home Control systeem ook weet dat het nog nacht is.
Concreet houdt dit in dat het licht ’s nachts bij een eerste druk op de knop niet op volle sterkte zal aangaan, maar slechts zacht zal branden.
Daarnaast zal de ventilatie in het toilet ’s nachts niet draaien. Zo zie je waar je gaat, maak je niemand wakker en vind je makkelijk de weg naar dromenland terug.
Om gebruik te kunnen maken van deze oplossing heb je een digitale meter, de draadloze slimme hub van Niko Home Control en een compatibele SMA Sunny Boy of SMA Sunny Tripower omvormer nodig. Kijk hier voor de compatibele omvormers. De draadloze slimme hub en eventuele uitbreidingen zoals slimme stekkers, geconnecteerde stopcontacten, detectoren, schakelaars of dimmers zijn verkrijgbaar bij je installateur, elektrospeciaalzaak of online webshop.

Welkom op onze Productcatalogus

Onze catalogus omvat meer dan 1.500 producten van hoogwaardige zonnepanelen, omvormers, toebehoren tot opslag mogelijkheden.

Zonnepanelen

Omvormer

Montagesystemen

Opslag

Vlaamse premie zonnepanelen

Wie na 1 januari 2021 nieuwe zonnepanelen in dienst neemt (omvormervermogen ≤ 10 kVA), komt in aanmerking voor een eenmalige premie.

Maximumpremie 1.500 euro (300 euro/kWp voor installaties tot max. 4 kWp en bijkomend 150 euro/kWp van 4 kWp tot 6 kWp)

Maximum 40% van de investeringskosten inclusief btw

Eén premie per woning of wooneenheid

Enkel voor gebouwen die aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius vóór 1 januari 2014, of waarvoor de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen meer dan 5 jaar geleden werd verleend en waarbij het gebouw voldoet aan de op haar van toepassing zijnde EPB-eisen en de EPB-aangifte werd ingediend binnen de geldende termijn.

De nieuwe zonnepanelen worden door een RESCert-installateur op het dak van een gebouw worden geplaatst.

Vlaamse premie thuisbatterij

Wie vanaf 1 januari 2021 nieuwe zonnepanelen in dienst neemt (omvormervermogen ≤ 10 kVA) kan de eenmalige premie voor thuisbatterij aanvragen.

Capaciteit batterij01/04/2021 – 31/12/20212022202320242025
0 tot 4 kWh300 euro/kWh225 euro/kWh150 euro/kWh75 euro/kWh0 euro
4 tot 6 kWh300 euro/kWh187,5 euro/kWh125 euro/kWh62,5 euro/kWh0 euro
6 tot en met 9 kWh250 euro/kWh150 euro/kWh100 euro/kWh50 euro/kWh0 euro
Maximum per batterij2550 euro1725 euro1150 euro575 euro0 euro

Voorwaarden vanaf 1 april 2021

De bijgestuurde premie vanaf 1 april 2021 is werd nog niet definitief goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Onderstaande voorwaarden zijn dus onder voorbehoud.

  1. De premie voor een thuisbatterij geldt alleen voor (natuurlijke) personen, en niet voor organisaties of vennootschappen.
  2. De premie moet worden aangevraagd uiterlijk binnen de 6 maanden na de datum van de eindfactuur. In geval van leasing moet de premie aangevraagd worden binnen de 6 maanden na het afsluiten van het leasingcontract.
  3. Enkel volledige premie-aanvragen die na 1 april en voor eind 2021 ingediend zijn, vallen onder de premiehoogte die geldt vanaf 1 april 2021.
  4. De batterij moet aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet in Vlaanderen en moet zijn geplaatst door een elektrotechnisch installateur.

    Bron: vlaanderen.be